Πολιτική Προστασίας από την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων 

Εισαγωγή 

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για την εταιρεία με την επωνυμία «Ε. Τσαμπουνάρη και ΣΙΑ Ο.Ε.» με διακριτικό τίτλο “Rita Moss” με ΑΦΜ 999288741, ΔΟΥ ΙΓ Αθηνών που εδρεύει στην οδό Κέας 70, 11255, Αθήνα, η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών μας έχει πρωταρχική σημασία. 

Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το νομικό πλαίσιο, τόσο από την ίδια την εταιρεία, όσο και από τρίτους που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της εταιρείας.  Η παρούσα Πολιτική Προστασίας από την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει την πρακτική της Εταιρείας μας αναφορικά με τη συλλογή, τη χρήση, την αποθήκευση και την αποκάλυψη των Προσωπικών Δεδομένων (όπως ορίζονται κατωτέρω) που παρέχονται από εσάς, στην Επιχείρηση μέσω της ιστοσελίδας της (εφεξής η «Ιστοσελίδα»). Επιπλέον, στην παρούσα πολιτική περιγράφεται το είδος των παρεχόμενων, μέσω της ιστοσελίδας υπηρεσιών (εφεξής: οι «Υπηρεσίες»).

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας ή μας παρέχετε πληροφορίες μέσω αυτής, αναγνωρίζετε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχθεί ανεπιφύλακτα τις ρυθμίσεις που ορίζονται στην παρούσα Πολιτική. Η παρούσα Πολιτική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Χρήσης, οι οποίοι ενσωματώνονται δι’ αναφοράς. Κάθε όρος με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα αυτού που χρησιμοποιείται αλλά δεν ορίζεται στην παρούσα Πολιτική θα έχει την έννοια που ορίζεται στους Όρους Χρήσης. Στο τέλος της παρούσας αναγράφεται η τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής. Παρακαλείσθε να ελέγχετε το περιεχόμενο του ιστότοπου για ενδεχόμενες αλλαγές. Σε περίπτωση που διαφωνείτε, οφείλετε να μην κάνετε χρήση του διαδικτυακού χώρου και του περιεχομένου του.

Σημειώστε ότι η παρούσα Πολιτική εφαρμόζεται μόνο στον ιστότοπο www.ritamoss.gr και όχι σε άλλους ιστότοπους, με τους οποίους ενδεχομένως συνδεόμαστε ή οι οποίοι συνδέονται με εμάς.

  1. Υπεύθυνος Επεξεργασίας | Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η εταιρεία μας σας ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της,  είναι Υπεύθυνη Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, που λαμβάνει μέσω της χρήσης του Ιστότοπου, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό 2016/679 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία των Δεδομένων (General Data Protection Regulation, εφεξής και ως «ΓΚΠΔ» ή «GDPR») και προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επικοινωνήστε με το τμήμα προσωπικών δεδομένων της εταιρείας μας στο email: service@ritamoss.gr 

  1. Προσωπικά Δεδομένα και Εφαρμοστέο Δίκαιο

Για τους σκοπούς της παρούσας Πολιτικής ως «Προσωπικά Δεδομένα» νοούνται κάθε πληροφορίες, που αφορούν ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως το όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου. Εμείς συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε, αποκαλύπτουμε και αποθηκεύουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα, σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική και σύμφωνα με το εφαρμοστέο δίκαιο προστασίας από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων).

Το Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αποτελείται από την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία για τη συλλογή, χρήση και αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων, μεταξύ άλλων, τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (που ψηφίστηκε την 27η Απριλίου 2016 και τίθεται σε εφαρμογή από τις 25 Μαΐου 2018) (εφεξής ο «Κανονισμός»), τον ν. 2472/1997 «περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», όπως εκάστοτε ισχύει, καθώς και τις οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

2.1.Ειδική σημείωση για τους ανήλικους

Ανήλικοι κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών και πρόσωπα τα οποία δεν  έχουν πλήρη ικανότητα για δικαιοπραξία, σύμφωνα με την εφαρμοστέα στην περίπτωση τους δικαιοδοσία απαγορεύεται να γνωστοποιούν σε Εμάς, μέσω της Ιστοσελίδας, τηλεφωνικά ή με οποιονδήποτε τρόπο, προσωπικά τους δεδομένα, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση του προσώπου ή των προσώπων που ασκούν τη γονική μέριμνα αυτών. Ζητάμε από τα πρόσωπα αυτά να μην υποβάλουν πληροφορίες σε Εμάς. Σε περίπτωση που οι χρήστες της ιστοσελίδας είναι κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών και εξακολουθούν να μας γνωστοποιούν προσωπικά τους δεδομένα μέσω της ιστοσελίδας, θα θεωρείται από Εμάς ότι τα πρόσωπα αυτά έχουν λάβει την προηγούμενη συγκατάθεση του προσώπου ή των προσώπων που ασκούν τη γονική μέριμνα αυτών.

  1. Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και τρόπος επεξεργασίας
  • Όταν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας: ενδεχομένως θα σας ζητηθούν ορισμένα προσωπικά στοιχεία σας, όπως είναι η ταχυδρομική διεύθυνσή σας και η διεύθυνση e-mail σας όταν εγγραφείτε σε ενημερωτικά δελτία μας (newsletter).
  • Αν επικοινωνήσετε (γραπτά ή προφορικά) με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Εταιρείας: ενδέχεται να αποθηκεύσουμε/καταχωρήσουμε την σχετική αλληλογραφία/επικοινωνία σας, όπως επίσης τυχόν στοιχεία που θα σας ζητηθούν και είναι απαραίτητα για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας ή/και την απόδειξη της συναλλακτικής μας σχέσης (π.χ. σε περίπτωση που πραγματοποιήσετε τηλεφωνική παραγγελία προϊόντων).
  1. Πληροφορίες που λαμβάνουμε αυτόματα όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα ή κάνετε χρήση των Υπηρεσιών
  • Ιστοσελίδα: Ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες από την ιστοσελίδα και από τον τρόπο που την χρησιμοποιείτε. Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού αποστέλλει δεδομένα προς τους διακομιστές μας. Με αυτές τις πληροφορίες μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τις υπηρεσίες μας, εξατομικεύοντας και βελτιώνοντας την εμπειρία σας όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα (μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου ή άλλης φορητής συσκευής). Αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν τα κάτωθι στοιχεία:
  • τη διεύθυνση IP σας,
  • την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψής σας στην Ιστοσελίδα,
  • την διεύθυνση URL παραπομπής (δηλαδή την ιστοσελίδα από την οποία προήλθε ο χρήστης),
  • τις σελίδες που έχετε επισκεφτεί στον διαδικτυακό μας τόπο,
  • πληροφορίες για τη συσκευή που χρησιμοποιείτε και για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας (τύπος του προγράμματος περιήγησης ιστού και έκδοση, λειτουργικό σύστημα κ.τ.λ.).
  • Πληροφορίες για τη θέση σας: Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το κινητό σας ή την φορητή συσκευή σας, μπορούμε να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες για την πραγματική σας θέση, βάσει π.χ. των σημάτων GPS που εκπέμπει η συσκευή. Ενδέχεται, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε και διάφορες άλλες τεχνολογίες για να προσδιορίσουμε τη θέση σας, όπως είναι τα δεδομένα του αισθητήρα της συσκευής σας που θα μπορούν, για παράδειγμα, να μας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με κοντινά σημεία πρόσβασης Wi-Fi, ή Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου (NFC) ή/και πύργους GSM. Σημειώστε ότι θα σας ενημερώσουμε όταν πρόκειται να χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που αφορούν στη θέση σας, ενώ συνήθως μπορείτε να μην επιτρέψετε ή να απενεργοποιήσετε την αποστολή πληροφοριών της θέσης σας μέσω των ρυθμίσεων της συσκευής σας ή του προγράμματος περιήγησης ιστού σας. 
  • Cookies και άλλα αναγνωριστικά: Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνολογίες για να συλλέγουμε και να αποθηκεύουμε πληροφορίες όταν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και αυτό ενδεχομένως περιλαμβάνει την αποστολή ενός ή περισσοτέρων cookies ή άλλων αναγνωριστικών προς τη συσκευή σας. 
  1. Σύνδεσμοι προς άλλους ιστότοπους – Διαφήμιση μέσω τρίτων

Είναι πιθανόν  στην ιστοσελίδα μας να παρέχουμε συνδέσμους προς ιστοτόπους τρίτων, καθόσον έχουμε και θα έχουμε μελλοντικά συνεργασίες με τρίτους. Όταν συνδέεστε με συνδέσμους τρίτων ή αλλιώς επισκέπτεστε, συμμετέχετε ή χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ή τις ιστοσελίδες άλλων μερών, ανεξάρτητα από το αν περιέχουν ή όχι την εμπορική ονομασία μας, εμπορικά σήματα μας και άλλα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μας, μαζί με εκείνα του τρίτου μέρους που χειρίζεται την εκάστοτε ιστοσελίδα, θα πρέπει να γνωρίζετε και να έχετε επίγνωση ότι οι ιστότοποι τρίτων λειτουργούν σύμφωνα με τους δικούς τους όρους χρήσης και τις πολιτικές ιδιωτικού απορρήτου και σε καμία περίπτωση, εμείς δεν ελέγχουμε τις επιχειρηματικές πρακτικές αυτών των μερών.

Επιτρέπουμε σε τρίτες εταιρείες να προβάλλουν διαφημίσεις ή/και να συλλέγουν ορισμένες ανώνυμες πληροφορίες όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα. Αυτές οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν ανώνυμα, μη προσωπικά αναγνωρίσιμα/ταυτοποιήσιμα στοιχεία, κατά τις επισκέψεις σας στην ιστοσελίδα ή σε άλλες ιστοσελίδες προκειμένου να παρέχουν διαφημίσεις για αγαθά και υπηρεσίες που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν. Αυτές οι εταιρείες συνήθως χρησιμοποιούν ένα cookie ή web beacon τρίτου για τη συλλογή αυτών των πληροφοριών. 

  1. Ποιος είναι ο σκοπός επεξεργασίας και πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας

Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας με διάφορους τρόπους οι οποίοι διαφέρουν ανάλογα με τον εκάστοτε σκοπό επεξεργασίας. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η εταιρεία μας δεν θα μπορέσει να προβεί σε ενέργειες αν δεν έχει συγκεκριμένα Προσωπικά Δεδομένα, όπως για παράδειγμα τα Προσωπικά σας Δεδομένα που απαιτούνται κατά την επεξεργασία των παραγγελιών σας ώστε να μπορούν να παραδοθούν από το μεταφορέα σε εσάς και όχι σε κάποιο άλλο, τρίτο πρόσωπο.

  1. Σκοπούς επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων συνιστούν

(α) η παροχή των υπηρεσιών που μας αναθέτετε και επιθυμείτε να λάβετε από εμάς όπως για παράδειγμα η αγορά προϊόντων που επιθυμείτε να αγοράσετε από εμάς. Πιο συγκεκριμένα, για να παραδίδουμε τις παραγγελίες σας και να μπορούμε να σας υποστηρίζουμε και μετά την πώληση τα απαραίτητα στοιχεία που χρειαζόμαστε είναι: 

  • το όνομα και επίθετό σας, ώστε να γνωρίζει ο υπάλληλος που κάνει την παράδοση σε ποιον πρέπει να παραδώσει
  • τη διεύθυνση τιμολόγησης ή/και παράδοσης ώστε να μπορείτε να παραλάβετε στο χώρο σας
  • τον αριθμό τηλεφώνου για να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας αναφορικά με την παραγγελία σας
  • τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email), ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις αναφορικά με την παραγγελία σας

Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα και για πρόληψη και ανίχνευση απάτης εναντίον σας αλλά και εναντίον της εταιρείας μας.

(β) Κατόπιν δικής σας συγκατάθεσης και εφόσον μας έχετε χορηγήσει είτε κατά τη δημιουργία λογαριασμού μέλους είτε κατά την εγγραφή σας στα newsletter μας και την προσωποποιημένη επικοινωνία, τα κατά περίπτωση ενδεχόμενα αναγκαία στοιχεία σας, παρέχονται και οι εξής δυνατότητες:

  • Για την εγγραφή στα newsletters, την αποστολή ενημέρωσης και προσφορών θα πρέπει να μας δώσετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email). Με την εγγραφή και την αντίστοιχη συγκατάθεσή σας, θα μπορείτε να λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις και τις προσφορές μας που αποστέλλουμε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και μηνυμάτων κειμένου ή Instant Messaging μέσω σχετικών υπηρεσιών (για παράδειγμα με SMS, Viber, Push Notifications κ.α.)
  • Για τη δημιουργία Λογαριασμού Μέλους θα πρέπει να μας δώσετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και να ορίσετε τους δικούς σας προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης. Με τη δημιουργία λογαριασμού μέλους σύμφωνα με τα παραπάνω και την αντίστοιχη συγκατάθεσή σας, θα πραγματοποιείτε τις επόμενες παραγγελίες σας χωρίς να χρειάζεται να καταχωρείτε εκ νέου τα στοιχεία σας. Θα μπορείτε να απολαμβάνετε πλέον μία βέλτιστη εμπειρία με πρόσβαση στα στοιχεία του λογαριασμού σας και όλες τις ρυθμίσεις που προσφέρονται στη σελίδα του λογαριασμού σας. Έτσι αποκτάτε πρόσβαση σε όλα σας τα στοιχεία ώστε να μπορείτε να τα συμπληρώνετε ή να τα τροποποιείτε κατά περίπτωση. Μπορείτε να καταχωρήσετε στον λογαριασμό σας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εκτέλεση των παραγγελιών σας, ώστε να μη χρειάζεται να τα συμπληρώνετε κάθε φορά που θέλετε να κάνετε μια παραγγελία.
  1. Στοιχεία Πιστωτικών / Χρεωστικών Καρτών

Στοιχεία πιστωτικών καρτών σας ζητούνται κατά την ολοκλήρωση των παραγγελιών σας εφόσον επιλέξετε τον σχετικό τρόπο πληρωμής και αφορούν αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διαβίβασή τους μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος προς το τραπεζικό ίδρυμα για την ολοκλήρωση της πληρωμή σας και μόνο. Η εταιρεία μας δεν αποθηκεύει κανένα στοιχείο πιστωτικών καρτών στα συστήματά της, πέραν των τελευταίων 4ων ψηφίων του αριθμού των καρτών, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει ταυτοποίηση αν χρειαστεί.

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε τα επεξεργαζόμαστε μόνο όταν έχουμε νόμιμο λόγο να το κάνουμε. Λόγους επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων συνιστούν:

(α) η παροχή των υπηρεσιών που μας αναθέτετε και επιθυμείτε να λάβετε από εμάς όπως για παράδειγμα η αγορά προϊόντων και κατά συνέπεια η εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων στο πλαίσιο αυτό, για την απόδειξη των παραγγελιών σας, για τη μετά την πώληση υποστήριξη, για να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με τις παραγγελίες σας και γενικά όπου είναι λογικά αναγκαίο ή απαιτείται για την τήρηση των νομικών ή κανονιστικών απαιτήσεων, την επίλυση των διαφορών, την πρόληψη της απάτης και της κατάχρησης ή την επιβολή των όρων και προϋποθέσεων

(β) η συμμόρφωση με υποχρέωση που επιβάλλεται από το νόμο, όπως κανονιστική συμμόρφωση για φορολογικούς σκοπούς

(γ) η συγκατάθεση που παρέχετε υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο, προκειμένου να: εγγραφείτε στα newsletter, να λαμβάνετε ενημερώσεις για προϊόντα, υπηρεσίες, προσφορές, να συμμετέχετε σε έρευνα ικανοποίησης, να σας στέλνουμε προσωποποιημένες ενημερώσεις κ.λπ. 

  1. Πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα

Δεν πωλούμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, ούτε και παραχωρούμε σε τρίτους άδειες για να τα χρησιμοποιούν για λογαριασμό τους. Ωστόσο, στο μέτρο που είναι απαραίτητο για να πραγματοποιηθούν οι σκοποί επεξεργασίας που αναφέρονται ανωτέρω μπορεί να μοιραστούμε κάποια από τα προσωπικά σας δεδομένα με:

  • – περιορισμένο αριθμό του προσωπικού και των υπαλλήλων μας, το οποίο είναι κατάλληλα ενημερωμένο και εκπαιδευμένο, σε σχέση με τον Κανονισμό και την λοιπή προαναφερθείσα νομοθεσία στο βαθμό που είναι αναγκαίο για να σας παρέχουμε τις Υπηρεσίες και για να πραγματοποιηθούν οι σκοποί επεξεργασίας που αναφέρονται ανωτέρω,
  • – τρίτους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες μας που ενεργούν για λογαριασμό μας σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική (κατά τα ειδικότερα οριζόμενα κατωτέρω), ή όπως επιτρέπεται ή απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Μπορείτε να ζητήσετε την πλήρη λίστα των εκτελούντων την επεξεργασία για λογαριασμό μας αποστέλλοντας γραπτό αίτημά σας στην διεύθυνση που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας Πολιτικής

  1. Πού διαβιβάζουμε τα δεδομένα

Η εταιρεία μας διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα σε τρίτους, στους οποίους η εταιρεία αναθέτει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό της. Συγκεκριμένα:

Τα  δεδομένα μεταβιβάζονται μόνο σε συνεργαζόμενες με την εταιρεία μας εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες με σκοπό την αποστολή διαφημιστικού υλικού και εξατομικευμένων προσφορών. Επίσης, για τους σκοπούς υλοποίησης της σύμβασης πώλησης διαβιβάζονται δεδομένα σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στις οποίες έχει ανατεθεί η εκτέλεση μέρους της σύμβασης όπως μεταφορικές εταιρείες ή επιλεγμένα από εσάς σημεία παραλαβής.

  1. Αποκάλυψη σύμφωνα με το νόμο

Μπορούμε να αποκαλύψουμε προσωπικά σας δεδομένα, όπως επιτρέπεται ή απαιτείται από το νόμο. Για παράδειγμα, μπορεί να υποχρεωθούμε να  αποκαλύψουμε και να ανακοινώσουμε προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με δικαστική απόφαση, εισαγγελική διαταγή ή παραγγελία ή απόφαση άλλου προσώπου ή διοικητικού οργάνου με εκ του νόμου αρμοδιότητα να υποχρεώσει την αποκάλυψη τέτοιων πληροφοριών

  1. Χρονικό Διάστημα Αποθήκευσης

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.

Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.

Για τους σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (marketing activities), τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσής σας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της.

Επίσης, διατηρούμε τα δεδομένα του λογαριασμού σας για όσο διάστημα τον διατηρείτε εσείς και δεν έχετε ζητήσει τη διαγραφή του. Δεδομένα σας, τα οποία μας δίνετε με σκοπό να σας παρέχουμε υπηρεσίες, θα διατηρούνται για όσο χρειάζεται ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες αυτές. Εφόσον είναι λογικά αναγκαίο ή απαιτείται για την τήρηση των νομικών ή κανονιστικών απαιτήσεων, την επίλυση των διαφορών, την πρόληψη της απάτης και της κατάχρησης ή την επιβολή των όρων και προϋποθέσεων, ενδέχεται να διατηρήσουμε κάποιες από τις πληροφορίες σας, όπως απαιτείται, ακόμα και μετά τη λήξη του λογαριασμού σας ή δεν χρειάζεται πλέον να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες σας.

Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) της εταιρείας μας στο email: service@ritamoss.gr 

  1. Ποια είναι τα δικαιώματα σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα

Κάθε φυσικό πρόσωπο, τα δεδομένα του οποίου είναι αντικείμενο επεξεργασίας από την εταιρεία μας, απολαμβάνει τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε δικαίωμα να έχετε επίγνωση και να επαληθεύετε τη νομιμότητα της επεξεργασίας. Έτσι λοιπόν, έχετε δικαίωμα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα και να λάβετε συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τους.
  • Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε δικαίωμα να μελετήσετε, να διορθώσετε, να επικαιροποιήσετε ή να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα.
  • Δικαίωμα διαγραφής: Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων όταν τα επεξεργαζόμαστε με βάση τη συγκατάθεσή σας ή προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντά μας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο, δημόσιο συμφέρον) το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται ανάλογα με την περίπτωση.

Σε περίπτωση αιτήματος διαγραφής από εσάς:

α) Θα παύσουμε να χρησιμοποιούμε και να κάνουμε διαθέσιμα τα προσωπικά σας δεδομένα (έκτος αν προβλέπεται ή απαιτείται διαφορετικά από τον νόμο).

β) Θα διαγράψουμε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα από τις βάσεις δεδομένων μας, έκτος από αυτά που περιέχονται σε ηλεκτρονικά μηνύματα, αλληλογραφία ή άλλα έγγραφα που μπορεί να κρατήσουμε για να μπορούμε να αποδείξουμε τους όρους της συμβατικής μας σχέσης ή όπως άλλως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα όρια νόμιμης φύλαξης αυτών.

γ) Λαμβάνοντας υπόψη τη διαθέσιμη τεχνολογία και το κόστος εφαρμογής, θα λάβουμε εύλογα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να ενημερώσουμε άλλους εκτελούντες την επεξεργασία που επεξεργάζονται για λογαριασμό μας προσωπικά δεδομένα σας κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα ανωτέρω, ότι ζητήσατε τη διαγραφή από αυτούς (τους εκτελούντες την επεξεργασία) τυχόν συνδέσμων με τα δεδομένα αυτά ή αντιγράφων ή αναπαραγωγών των εν λόγω προσωπικών δεδομένων σας.

Παρακαλώ σημειώστε ότι μπορεί να χρειαστεί να σας ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητα σας πριν προχωρήσουμε στο ανωτέρω αίτημα σας.

  • Δικαίωμα στη φορητότητα: Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας.
  • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης: Τέλος, η εταιρεία μας σας ενημερώνει ότι όπου η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, έχετε δικαίωμα να την ανακαλέσετε ελεύθερα, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας προτού την ανακαλέσετε.

Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας απευθυνθείτε στο email: service@ritamoss.gr

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές απεγγραφής ή διαγραφής λογαριασμού, ακολουθώντας (κάνοντας click) στον αντίστοιχο σύνδεσμο (link), που υπάρχει στο τέλος της σελίδας στις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες.

  • Δικαίωμα λήψης αντιγράφου: Μετά από αίτημά σας, η Επιχείρηση σας παρέχει ηλεκτρονικό ή άλλο αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων που τηρεί για αυτό.
  • Τέλος, έχετε δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υποβάλλοντας σχετική καταγγελία στην αρχή αυτή (www.dpa.gr), τηλέφωνο: +302106475600, fax: +30210 6475628, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: contact@dpa.gr.
  1. Αρχές που διέπουν την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Στα πλαίσια του σεβασμού της ιδιωτικής/προσωπικής σας ζωής, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται σύμφωνα με το Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας από την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και σύμφωνα με κάθε άλλη εφαρμοστέα σχετική νομοθεσία. Σε αυτό το πλαίσιο εγγυόμαστε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα θα:

(α) Υπόκεινται σε νόμιμη επεξεργασία. 

(β) Συλλέγονται μόνο για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν επεξεργάζονται περαιτέρω με τρόπο ασυμβίβαστο με αυτούς τους σκοπούς.  

(γ) Είναι συναφή, πρόσφορα, και όχι περισσότερα από όσα κάθε φορά απαιτείται εν όψει των σκοπών της επεξεργασίας. Θα συλλέγουμε και θα διατηρούμε προσωπικά σας δεδομένα, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση λειτουργικών και διοικητικών προϋποθέσεων ή για τη συμμόρφωση μας με οποιαδήποτε νομική υποχρέωση.

(δ) Θα διατηρούνται σε μορφή που επιτρέπει τον προσδιορισμό της ταυτότητας σας και όχι για περισσότερο χρόνο από ότι χρειάζεται για τους σκοπούς που συλλέχθηκαν ή για τους σκοπούς που επεξεργάστηκαν στη συνέχεια. Ειδικότερα, διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για περιορισμένη διάρκεια δύο (2) ετών, αρχίζοντας από τον χρόνο της τελευταίας επικοινωνίας σας μαζί μας, εκτός εάν υφίσταται υποχρέωση για τη διατήρηση των πληροφοριών για μικρότερο/μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον νόμο, ή εάν αυτό απαιτείται στο πλαίσιο κάποιας δικαστικής ενέργειας ή προς εκπλήρωση της συναλλακτικής μας σχέσης ή για καθαρά διοικητικούς σκοπούς της Επιχείρησης.

(ε) Θα εφαρμόζονται κατάλληλα τεχνικά και διοικητικά μέτρα εναντίον της αυθαίρετης ή παράνομης επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων και εναντίον της τυχαίας απώλειας ή καταστροφής ή βλάβης αυτών στο πλαίσιο δραστηριότητας της Επιχείρησης.

(στ) Τα Προσωπικά σας Δεδομένα δεν θα μεταβιβάζονται από Εμάς σε χώρες που βρίσκονται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκτος αν έχετε δώσει την συγκατάθεσή σας και μόνο αν έχει καθιερωθεί και εφαρμοστεί ένα ανάλογο επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των υποκειμένων Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με την διαχείριση των εξαγομένων δεδομένων.

  1. Επικοινωνία  

Αν οποιοδήποτε στιγμή έχετε ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με αυτήν την Πολιτική ή πιστεύετε πως έχουμε παραβιάσει ή μεταχειριστεί εσφαλμένα προσωπικά σας δεδομένα, σας παρακαλούμε να αποστείλετε μήνυμα (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση service@ritamoss.gr ή εναλλακτικά να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλ. 210-2020570 και θα επιχειρήσουμε να επιλύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία που μπορεί να έχετε.

  1. Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Η εταιρεία μας εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος λειτουργίας τού διαδικτύου και το γεγονός ότι είναι ελεύθερο στον οποιονδήποτε, δεν επιτρέπει να παρασχεθούν εγγυήσεις ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη δυνατότητα να παραβιάσουν τα εφαρμοζόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, αποκτώντας πρόσβαση και προβαίνοντας ενδεχομένως σε χρήση προσωπικών δεδομένων για μη εξουσιοδοτημένους ή/και αθέμιτους σκοπούς. 

  1. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής

Ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, θα δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας την επικαιροποίηση της παρούσας, προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ και θα σας ειδοποιούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε, ανά τακτά διαστήματα, την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα δεδομένα σας. Η παρούσα πολιτική απορρήτου τροποποιήθηκε για τελευταία φορά την 11 Μαΐου 2021.